Скріншот з відео

Польські фермери перекрили залізницю й знову висипали українське зерно: відео з ПП "Шегині"

У вівторок, 20 лютого, поляки перекрили залізницю біля пункту пропуску "Шегині". Вони також розсипали зерно з вагона.

Відповідне відео оприлюднило "Суспільне".

На відео видно, як польські фермери знову висипали українське зерно на землю. Цього разу вони розсипали збіжжя з вантажного вагона.

Раніше польські аграрії повідомляли, що 20 лютого вони мають намір заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною, а також вузли зв'язку та під'їзди до перевантажувальних залізничних станцій і морських портів.

Нагадаємо, на пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ" 11 лютого польські фермери висипали зерно з декількох українських вантажівок. Зокрема, учасники блокади зрізали пломби з вантажівок за допомогою болгарки.

Згодом посольство України в Польщі звернулося до поліції через інцидент із розсипаним зерном у польському Дорогуську, який трапився 11 лютого. За словами посла України у Польщі Василя Зварича, "такі методи протестувальників не повинні толеруватися в європейській цивілізованій країні, не кажучи вже про моральну сторону цієї провокації".

Своєю чергою міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський перепросив в України за інцидент з розсипаним зерном, що стався у неділю, 11 лютого.

Водночас заступник міністра сільського господарства та розвитку села Польщі Міхал Колодзейчак заявив, що його країна має намір провести перевірки всього українського зерна на кордоні. Україна не заперечує.

Також президент Володимир Зеленський відреагував на блокаду польськими фермерами кордону з Україною. Він наголосив, що наразі через польський кордон проходить лише 5% українського агроекспорту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.02.2024 12:27