Польсько-білоруський кордон. Джерело: польські ЗМІ

Польща до кінця року планує розпочати будівництво ліній оборони на кордонах з Росією та Білоруссю

Польща планує посилити лінії оборони на своїх кордонах з Росією і Білоруссю. До кінця 2024 року уряд країни почне будівництво перших фортифікаційних елементів.

Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Цезарій Томчик, якого цитує Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Про плани зміцнити свій кордон країна повідомила одразу після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. На ці потреби планували виділити 2,6 мільярда доларів (10 мільярдів злотих). Зокрема, до 2028 року північні і східні кордони укріплюватимуть системами спостереження, розвідки та захисту від безпілотників.

"У найближчі три тижні ми зможемо провести перші випробування елементів "Східного щита" на польських військових полігонах, такого цьогоріч ми почнемо будівництво перших елементів на північному і східному кордонах", — заявив Томчик.

Він додав, що проект буде розроблятися у співпраці з Литвою, Латвією та Естонією, а також з британськими та американськими силами.

Нагадаємо, наприкінці червня Польща та країни Балтії надіслали лист до Європейського Союзу, в якому пропонували побудувати потужну лінію оборони на кордоні з РФ та Білоруссю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.10.2024 17:30