Фото: RMF24

Польща посилює патрулювання на кордоні з Литвою: яка причина

Прикордонна служба Польщі посилює патрулювання біля кордону з Литвою. Таке рішення прийнято, щоб запобігти зростанню нелегальної міграції.

Про це повідомляє RMF24.

Як зазначається, від початку року на польсько-литовському кордоні були затримані 454 іноземці. Переважно це громадяни Афганістану, Сирії, Ірану та Індії. Найбільше їх потрапляє до ЄС через білорусько-латвійський кордон. В середньому фіксується приблизно 100 спроб нелегального перетину до ЄС за добу. 

"З латвійського кордону іноземці подорожують без контролю через внутрішні кордони Євросоюзу — через Литву і Польщу до Німеччини. Лише вчора в підляському місті Рутка-Тартак латиш з п'ятьма сирійцями потрапив до рук патрулів", — пише видання.

За словами польських прикордонників, спостерігається помітне зростання кількості іноземців з Латвії, але це ще не той масштаб вторгнень, який фіксується на кордоні зі Словаччиною чи Чехією.

Варто зазначити, що у 2023 році на словацькому та чеському напрямках затримано близько 1300 іноземців. Так, 850 мігрантів потрапили до рук поляків поблизу південних кордонів, а 452 — на кордоні з Німеччиною. Понад 900 затриманих іноземців є громадянами Сирії.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський наприкінці серпня заявляв, що Польща та країни Балтії можуть повністю закрити свої кордони з БілоруссюВлада чотирьох держав очікує можливих інцидентів, в тому числі й збройного характеру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.09.2023 19:47