Фото: myc.news

Польща проведе навчання сухопутних військ: вони стануть наймасштабнішими у Європі

У 2023 році до Польщі прибудуть понад 20 тисяч військовослужбовців з країн НАТО. Вони візьмуть участь у найбільших в Європі навчаннях сухопутних військ Dragon-24.

Про це повідомив новопризначений начальник Генштабу ЗС Польщі Вєслав Кукула на полігоні Нова Демба на південному сході Польщі, пише "Укрінформ".

"Загалом в них візьмуть участь близько 20 тисяч осіб: 15 тисяч військовослужбовців польської армії та п'ять тисяч військовослужбовців з окремих країн НАТО, у першу чергу США та Великої Британії", — сказав військовий.

Масштаби військових навчань

За словами начальника Генштабу ЗС Польщі, Dragon-24 будуть найбільшими у 2023 році навчаннями сухопутних військ в Європі. У навчаннях Dragon-24 мають взяти участь підрозділи сухопутних військ ЗС Польщі, США, Великої Британії, Німеччини, Італії, Іспанії, Туреччини, Словенії й Албанії. Ці навчання будуть наймасштабнішими на східному фланзі НАТО за останні понад 10 років.

Нагадаємо, НАТО може зібрати до 300 тисяч солдатів на східних кордонах з Росією. Це має унеможливити розширення війни за межі України.

Раніше повідомлялося, що Польща розпочинає масштабне переозброєння власної армії через загрозу з боку Росії. У 2023 році Варшава витратить 21,7 мільярда доларів або ж 4% свого ВВП на оборону, що вдвічі перевищує вимоги НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.10.2023 13:09