Олександр Цебрій. Фото: Telegram-канал Олександра Сєнкевича

"Помер на руках у побратимів": на війні загинув колишній мер Умані Олександр Цебрій

На фронті загинув колишній міський голова Умані, командир кулеметного взводу Олександр Цебрій.

Про це повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

"Підтверджую, що колишній міський голова Умані, засновник партії "Пропозиція" Олександр Цебрій загинув під час штурмових дій від важкого поранення на руках у побратимів", — розповів він.

Також Філатов зазначив, що одним із перших дізнався про загибель екс-мера Умані та свого друга, але нікому не розповів на прохання побратимів.

"Шановні та нешановні, я одним з перших знав, що Олександр Цебрій загинув. Але мовчав. Бо "виговці" просили не оприлюднювати передчасно інформацію з певних морально-етичних причин. Бо є дружина, є діти… Але у нас є "сєрдобольние гражданє", "відповідальні журналісти" та місцеві політики, що хочуть бути завжди першими", — зазначив мер Дніпра.

Крім того, загибель Цебрія підтвердив і міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

"Захищаючи Україну, загинув мій колега Олександр Цебрій —  колишній міський голова Умані. Я знав Олександра особисто. На початку великої війни він приїздив до Миколаєва з гуманітарною допомогою. Він був чесною, мудрою та відповідальною людиною. Він став до зброї, до захисту нашої країни в перші дні повномасштабного вторгнення. Командир кулеметного взводу. Молодший сержант", — розповів Сєнкевич.

Що відомо про Олександра Цебрія

Народився 4 червня 1974 року в Умані. У 1992 році закінчив Уманську філію Черкаського КЕПК. Протягом 1996—2004 років займався підприємницькою діяльністю. У 2005—2014 роках очолював ТОВ "Круїз-Авто".

18 березня 2014 року обраний секретарем Уманської міської ради. З 30 травня 2014 року по 18 листопада 2015 року виконував обов'язки Уманського міського голови.

До того ж у 2015 році закінчив Уманський педагогічний університет, здобувши ступінь магістра з економіки підприємства.

Був засновником міської ГО автовласників "Умань", членом ГО "Рідна Умань", член ревізійної комісії об'єднання "Клуб мерів".

Олексанлр Цебрій

Олександр Цебрій. Фото: Telegram-канал Бориса Філатова

Протягом 2010—2014 років був депутатом та головою постійної комісії з питань розвитку виробництва, підприємництва, інвестиційної та зовнішньо-економічної політики Уманської міської ради VI скликання.

25 жовтня 2015 року обраний міським головою Умані. 18 листопада того ж року приступив до виконання обов'язків.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Цебрій вступив до лав ЗСУ. Служив у 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Виговського (був молодшим сержантом і командиром кулеметного взводу). Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку

Нагадаємо, раніше у боях за Україну загинув чемпіон України та Європи, майстер спорту з паверліфтингу Андрій Мазанович. Він був командиром другого відділення другої стрілецької роти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.07.2024 16:12