Фото: Андрій Мазанович. Джерело – Вишнівецька територіальна громада

У боях за Україну загинув чемпіон Європи з паверліфтингу

У боях за Україну загинув чемпіон України та Європи, майстер спорту з паверліфтингу Андрій Мазанович. Він був командиром другого відділення другої стрілецької роти.

Про це на сторінці в Facebook повідомила Вишнівецька територіальна громада.

Військовослужбовець мав звання молодшого сержанта, а з початком повномасштабного вторгнення Андрій добровільно пішов у військо та уже за декілька місяців з побратимами, серед яких і мешканці Вишнівецької громади, захищав Україну на передовій.

Що відомо про Андрія Мазановича

У мирному житті Андрій був майстром спорту з паверліфтингу, чемпіоном України та Європи. Його життя в певний період було тісно пов'язане з Вишнівцем, де його любили та поважали. Андрій був життєрадісним, хотів розвивати улюблений вид спорту, ростити й виховувати сина, для якого був беззаперечним авторитетом і героєм. 

Прощання з Героєм

У неділю, 20 липня,  орієнтовно о  13:15, траурний кортеж з тілом воїна проїжджав через Вишнівецьку громаду. Місцевих жителів закликали вийти у вказаний час на вишнівецьке перехрестя і віддати останню шану Воїнові, що повертається на щиті.

"Орієнтовно, о 14:00 год біля "Трьох Валетів" тіло Героя зустрічатиме Кременецька громада. Після зустрічі кортеж прямує до Собору Преображення Господнього в місті Кременець. Одразу відбудеться прощання на Майдані Волі. Опісля траурний кортеж прямує до кладовища по вулиці Переліски в місті Кременець, де відбудеться поховання", — додали у Вишнівецькій громаді.

Нагадаємо, на фронті у боротьбі із російськими загарбниками загинув багаторазовий чемпіон, бронзовий призер чемпіонату Європи та професійний веслувальник Дмитро Губанов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 20.07.2024 17:23