Понад 4,5 млн українців подали заявки в Дії на отримання 1000 грн за програмою єПідтримка

22 ГРУДНЯ 2021 13:06

19 грудня в застосунку Дія офіційно стартував проєкт єПідтримка. Це програма підтримки бізнесу, який найбільше постраждав під час пандемії. За цей час понад 5,5 млн українців відкрили спеціальні рахунки в банках.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Міністерство та Комітет Цифрової трансформації України.

«Вже понад 4,5 млн українців подали заявку в Дії на отримання послуги, а 5,5 млн оформили спеціальні картки в банках. Ми розробили алгоритм так, що людині не потрібно йти кудись, щоб отримати кошти, усе відбувається автоматично. Лише кілька кліків для відкриття картки та подачі заявки в застосунку Дія. єПідтримку можна вважати зразком ефективної співпраці держави та бізнесу. Уперше у світі технічно реалізується подібна послуга», — зазначив Федоров.

За словами Федорова, зараз підключені 6 банків - А-Банк, Альфа-банк, ПриватБанк, Укргазбанк, Monobank и Ощадбанк. Зараз у процесі інтеграції знаходяться ще 13 нових банків. Найближчим часом планується їх підключити. 

Усього нараховано кошти 2,3 мільйонам українців. З них вже було витрачено понад 206 млн гривень. Найпопулярнішими категоріями за виплатами стали книгарні та квитки в кіно. На третьому місті — квитки на потяги. Далі вже йдуть театри, концерти та різні вистави, спорт. 

«Однозначні лідери списку — кіно та книги. Це можно було помітити, коли минулого тижня найпопулярніші українські сайти видавництв та кінотеатрів “підвисали” від кількості запитів. Це говорить про те, що головну задачу — допомогу бізнесу, який постраждав під час карантину — програма єПідтримка успішно виконує. Щоб отримати кошти цього року під час першого етапу, треба подати заявку в Дії до 29 грудня», — підкреслив Міністр.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Пол Маккартні інвестував майже 10 мільйонів доларів в музичний стартап Audoo

Технології, 22.12.2021 13:06