Фото ілюстративне. Джерело: kremen.today

Понад сто тисяч автомобілів продали в "Дії" за півроку

За перші півроку в застосунку "Дія" продано понад 100 тисяч транспортних засобів. Така онлайн-послуга стала популярною серед автовласників.

Про це повідомила прес-служба головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України, яка цитує заступника начальника Головного сервісного центру МВС Володимира Баранця.

Згідно з повідомленням, комплекти нових номерів зі серією DІ закріпили на понад 10,5 тисяч транспортних засобів.

"Ця онлайн-послуга популярна серед автовласників, адже дозволяє в будь-який час і в будь-якому місці продати в смартфоні свій автомобіль. Для цього у застосунку мають відображатися паспорт і реєстраційний номер облікової картки платника податків. А також свідоцтво про реєстрацію авто у продавця. Усі транспортні засоби проходять автоматичну перевірку засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів", — йдеться в повідомленні.

Там також додали, що якщо транспортний засіб викрадений або, до прикладу, заарештований, або його власник у розшуку чи має обтяження, продаж здійснити не вдасться.

Після успішної перевірки, договір надходить до сервісного центру МВС. Адміністратор закріплює номерні знаки зі серією DI та друкує свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Готовий пакет документів передається до державного підприємства "Інфотех", яке скеровує свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерний знак до "Укрпошти". Поштовий оператор здійснює доставлення до 10 днів на зазначене відділення.

У прес-службі МВС додали, що в "Дії" можна перереєструвати легкові автомобілі, мотоцикли та мопеди. Послуга доступна лише фізичним особам і для першого продажу транспортного засобу цього року.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що в додатку "Дія" відновили послуги для водіїв, які були недоступні деякий час. Йдеться про заміну водійського посвідчення та перереєстрацію авто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.05.2024 16:07