Російські священники на війні. Джерело: Спротив

Понад тисяча московських попів поповнить лави окупаційної армії, — Центр нацспротиву

Кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну "для духовної допомоги російським військовослужбовцям" близько 1 300 священників.

Про це повідомив Центр національного спротиву з посиланням на заяву митрополита Ставропольського та Невинномиського Кирила в ефірі російського пропагандистського телебачення.

Московський піп запевнив, що зараз міністерство нападу Росії має дуже тісні зв’язки із російською церквою, і це питання розв’яжуть найближчим часом.

"І так воно насправді і є. Адже відомі факти про те, що очільник кремлівської церкви патріарх Кіріл є агентом КДБ із кличкою "Михайлов" і має генеральське звання ФСБ Росії. Його попередник Алексій ІІ (Олексій Рідігер) також був агентом КДБ під псевдонімом "Дроздов", — зазначили в Центрі нацспротиву.

У Центрі нацспротиву наголосили, що у війні проти України Кремль значною мірою покладається на підконтрольні йому релігійні структури. Домінувальною тут є саме РПЦ, яка за часи свого існування створила потужну мережу в Україні та стала ідеальним інструментом для промивання мізків своїх парафіян.

"Відомо, які ще на початку вторгнення в Україну 2014 року ця псевдоцерква організовувала багатолюдні хресні ходи, аби завадити українським захисникам не пропустити армію окупанта", — йдеться в повідомленні.

Центр національного спротиву також повідомив, що всі злочинні дії окупантів, колаборантів, ворога виявлять і обов’язково покарають відповідно до Кримінального кодексу України. Наблизити цей час може кожен, повідомляючи інформацію про ворога на чат-бот за цим анонімним посиланням.

Нагадаємо, що минулого року серед російських військових помітили ієромонаха РПЦ Юрія Абрамова. Раніше його засудили за розбещення десятків дітей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2024 16:11