Фото: Вікіпедія

Пошкоджені під час війни в Україні танки Leopard ремонтуватимуть у Литві

Литва ремонтуватиме танки Leopard, які зазнали пошкоджень під час бойових дій в Україні. Відновлювальні роботи проводитимуться литовськими та німецькими фахівцями.

Про це повідомляє прес-служба армії Литви.

"Подібні реальні завдання дають нам змогу тренувати та підтримувати готовність особового складу, забезпечувати перевірку логістичних ланцюжків і надавати безперебійну підтримку Україні", — йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що Литва вже організувала ремонт і повернення в Україну самохідних гаубиць PzH2000, які були передані ЗСУ і брали участь у бойових діях.

Варто відзначити, що у Литві пройшла навчання перша група з 18 механіків Збройних сил України з ремонту гаубиць.

Що відомо про танк Leopard 1A5

Це один з найвідоміших танків серед наступних поколінь після танків, що брали участь у Другій світовій війні. Цей танк був розроблений на початку 1960-х років в Німеччині й був побудований на основі моделі Leopard 1. 

Танк Leopard 1A5 — це бойовий танк з броньованою гусеничною базою, що виготовляється в Німеччині. Бронювання танка Leopard 1A5 було значно поліпшено, порівняно з попередніми моделями танків серії Leopard 1. Бронювання танка також має велику міцність та здатність до поглинання вибухів.

Зброя танка Leopard 1A5 складається із 105-мм гармати, яка здатна вистрілювати різноманітні снаряди, включаючи снаряди з бронебійними головками, фугасні та навіть ядерні снаряди. Для захисту від протитанкових ракет танк Leopard 1A5 також оснащений активною системою захисту, що дозволяє ефективно знижувати шкоду від таких збройних атак.

Система керування вогнем танка Leopard 1A5 є дуже точною та дозволяє відпалювати снаряди з великою точністю на великій відстані. Це досягається завдяки використанню сучасних електронних систем керування вогнем, які можуть автоматично підлаштовуватись до умов бойової обстановки.

Двигун танка Leopard 1A5 — дизельний, високопродуктивний і досить міцний. Він забезпечує танку швидкість до 65 км/год і дозволяє пересуватися по різних типах терену з високою швидкістю та маневреністю.

Нагадаємо, раніше Україна відмовилася приймати 10 танків Leopard 1, які входили у пакет допомоги від Німеччини. Головна причина — невідповідний технічний стан машин. Відомо, що українські фахівці перевірили танки та виявили, що техніка прибула у поганому стані та потребувала ремонту після навчання ЗСУ у Німеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 23:49