Фото: Twitter Орбана

Послав на три літери: глава МЗС Словаччини "наїхав" на Орбана через підтримку Росії

Угорському прем'єр-міністру Віктору Орбану, який підтримує російського диктатора Володимира Путіна, дісталось "на горіхи" від глави МЗС Словаччини. Прихильника президента РФ "послали на три літери".

Відповідний допис міністра закордонних справ Словаччини Растислава Качера з'явився у Facebook.

Глава словацького відомства стверджує, що військова допомога Україні є морально правильною, оскільки росіяни вдерлися в Україну і вбивають мирних жителів. Він наголосив, що Євросоюз єдиний у допомозі Києву, лише Угорщина тримається осторонь.

Також Качер зазначив, що позиція прем'єр-міністра Угорщини про те, що "це не наша війна", є морально неприйнятною.

"На вихідних їхній карпатський пророк просторікував про те, що це не наша війна. Це "просто військовий конфлікт між двома слов'янськими державами". Треба було дати спокій, ізолювати. Тобто, нехай росіяни швиденько переб'ють українців. Нехай вони не хвилюються. Як огидно. Як жалюгідно. Як не по-християнськи. Святий Мартин Турський (народився в нинішній Угорщині) помер би від сорому за таких християн", — написав глава МЗС Словаччини.

Качер запевнив, що в одному згоден з "цими карпатськими колаборантами російських агресорів".

"Постачання зброї в Україну затягує конфлікт і відтерміновує мир. Найбільшим постачальником зброї в Україну є Росія. Спочатку вона постачала їм і "зелених чоловічків". Вони не були росіянами, а якщо і були, то лише у відпустці в Україні. Вони відкрито нападають і постачають зброю в Україну вже рік. Щойно росіяни припинять постачати зброю в Україну, зберуть речі і поїдуть додому, в той самий момент інші перестануть підтримувати Київ у військовому плані та настане мир. Все дуже просто", — наголосив Качер.

Він також розкритикував позицію експрем’єра Словаччини Роберта Фіцо, який, за словами Качера, хоче "путінського миру, як Орбан".

"Для колабораціоністів Путіна, і особливо для наших в Карпатському басейні та високогір’ї, для всіх тих, хто хоче миру ціною знищення України, у мене є тільки одне послання: Иди на х*й", — наголосив словацький дипломат.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зробив чергову скандальну заяву щодо співпраці з країною-агресоркою Росією. Він запевняє, що його країна буде і надалі торгувати з Москвою. Ще кілька днів тому він заявляв, що його країна "підтримуватиме Україну".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.02.2023 22:59