Фото: Офіс президента

Посольство України в Ізраїлі підтвердило зустріч Зеленського з Нетаньягу

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу зустрінеться з українським президентом Володимиром Зеленським та американським лідером Джо Байденом.

Про це повідомило посольство України в Ізраїлі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Одразу після завершення юдейський нового року Біньямін Нетаньягу вилетить до США, де виступить перед Генасамблеєю ООН, а також проведе низку двосторонніх зустрічей. Серед запланованих — зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. Це перша особиста зустріч після початку повномасштабної війни РФ проти України. Нетаньягу піддавався жорсткій критиці за те, що є чи не єдиним лідером демократичної країни, який так і не наважився відвідати Київ", — ідеться в повідомленні.

Крім того, оголошено про зустріч Нетаньягу і Байдена в межах Генасамблеї.

"Небажання американської адміністрації приймати Нетаньягу у Вашингтоні, а також тривалий час відмови у двосторонній зустрічі з президентом США було чітким і жорстким сигналом ізраїльському лідеру щодо тієї політики, яку проводить Ізраїль і усередині країни, і в регіоні", — заявили в посольстві.

Нагадаємо, 7 вересня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Сторони обговорили можливі шляхи підтримки України в протидії вторгненню Росії.

Додамо, у червні Міністерство внутрішніх сил Ізраїлю ухвалило рішення про продовження терміну перебування для громадян України. Це стосується лише тих українців, які легально перебували в Ізраїлі станом на 24 лютого 2022 року, а також тих, хто в’їхав в країну пізніше. Для продовження терміну дії туристичної візи не потрібно звертатися до відділень МВС Ізраїлю. Це рішення діятиме до 31 січня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.09.2023 16:50