Фото ілюстративне: Джерело: unsplash

Постачав військові товари до Росії: у США викрили бельгійського бізнесмена

У вівторок, 5 грудня, Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки оголосило про санкції проти мережі компаній, які пов’язані із бельгійським бізнесменом Гансом Де Гітере. Він сприяв постачанню Росії електроніки для військової техніки.

Про це повідомили в прес-службі американського Міністерства фінансів.

За даними відомства, Ганс Де Гітере багато років займається незаконним експортом технологій військового призначення зі США до Китаю та Росії, зокрема програмованих вентильних матриць. Бізнесмену належить низка компаній у Бельгії, Швеції, Гонконгу, Нідерландах, Росії та на Кіпрі. У деяких випадках він та його мережа його підприємств намагалися переправити електроніку до РФ через Гонконг і Туреччину.

Серед товарів, які бельгійський бізнесмен намагався відправити країні-агресору, були й інтегральні схеми тієї ж моделі, що й були виявлені в безпілотниках російського виробництва в Україні.

Відомо, що усього у схемі незаконного постачання електроніки залучені дев'ять юридичних і п'ять фізичних осіб. Проти всіх них США запровадили санкції.

Нагадаємо, 4 грудня Європейський Союз продовжив частину санкцій проти Росії за порушення прав людини. Вони діятимуть до 8 грудня 2026 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.12.2023 21:59