Фото: ілюстративне Джерело: t.me/starukhofficial/4566

Постраждали вісім людей: рашисти обстріляли Запорізьку область касетними снарядами

За минулу добу російські терористи 70 разів обстріляли територію Запорізької області. Внаслідок ворожих атак постраждали вісім людей.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко.

Зазначається, що загарбники 60 разів били з артилерії, п'ять — з РСЗВ. Вони також завдали трьох авіаційних ударів та один ракетний, здійснили одну атаку з безпілотника. Через російські обстріли зафіксовано понад три десятки руйнувань у 20 населених пунктах. 

"З РСЗВ ворог масовано атакував Малокатеринівку, де вісім людей постраждали від касетних снарядів. Троє з них — працівники швидкої допомоги, які прибули на виклик. Поранення отримали й місцеві жителі — три чоловіки та дві жінки. Їм надається вся необхідна допомога", — написав Малашко.

Окрім того, в Гуляйполі, Оріхові, Степногірську та навколишніх селах понівечено приватні будинки, автомобілі, майно жителів, соціальні заклади та комунальні мережі.

Нагадаємо, уночі 9 травня рашисти завдали масованого удару по території України. Для цього рашисти використали крилаті ракети морського та повітряного базування. Загалом за дві хвилі обстрілу України у ніч на 9 травня 2023 року російські окупанти здійснили пуски 25 крилатих ракет Калібр та Х-101/Х-555, 23 із них було знищено протиповітряною обороною.

За даними українських військових, протиповітряна оборона України не може одразу перехоплювати всі російські ракети та дрони. Як пояснив речник Повітряних сил Юрій Ігнат, дві основні причини цього — велика лінія фронту та необхідність постійно переміщувати сили ППО, щоб ворог не дізнався про їхнє розташування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2023 09:35