Фото: uainfo.org

Повідомлення з прокльонами: "Паша Мерседес" погрожував новому наміснику Лаври Авраамію

Колишній намісник Лаври Паша Мерседес погрожував новопризначеному виконувачу обов'язків намісника Києво-Печерської Лаври архімандриту Авраамію. Зокрема, митрополит Павло писав Авраамію гнівні повідомлення із прокльонами.

Про це архімандрит Авраамій розповів в інтерв’ю програмі "Схеми".

За словами архімандрита, Паша Мерседес у спільноті священнослужителів був відомий своєю любов’ю до руського миру та по-різному ставився до прихильного до Росії духовенства та до духовенства із проукраїнською позицією.

Авраамій запевняє, що колишній намісник Лаври писав йому повідомлення з погрозами та прокльонами. Проте, які саме погрози писав Паша Мерседес, архімандрит не уточнив.

Архімандрит також розповів, чому перейшов від УПЦ МП до ПЦУ лише у березні, після чого зміг отримати посаду в.о. намісника Лаври.

"Запитують багато: чому не раніше, чому тільки зараз? А тому, що не було альтернативи, тому що не хотілося покидати Лавру, хотілося тут бути й молитися… І коли тільки з’явилася така альтернатива, мною було прийнято рішення долучитися до ПЦУ", — сказав він.

За словами священнослужителя, з початку повномасштабного вторгнення він та інші священники та монахи очікували, що УПЦ МП розірве усі зв’язки з Москвою.

"Ці їхні залякування, погрози та переслідування лише загартовують мене та свідчать про те, що я — на правильному шляху… Їхні методи — це московські методи. Заборонити, залякати. Це говорить про їхню малоосвіченість, а також безсилля", — вважає він.

Нагадаємо, 2 вересня журналісти показали колишню резиденцію предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія на території Києво-Печерської Лаври. Там, окрім приватних покоїв, розташовані приміщення, в яких, зокрема, зачитували молитви за російських військовополонених. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.09.2023 16:05