Фото: Нацполіція

Пожежа на підприємстві та пошкоджені будинки: наслідки нічного терору "шахедами" у шести регіонах (фото)

Вночі 30 січня війська країни-агресорки атакували Україну 35 дронами-камікадзе Shahed та двома керованими ракетами С-300. Силам протиповітряної оборони вдалося збити 15 ворожих безпілотників.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

Зазначається, що росіяни атакували дронами Shahed з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарська та Курська — РФ, а також з Чауди — Крим. Крім того, ворог вдарив двома зенітними керованими ракетами С-300 по Донеччині.

Сили ППО знищили безпілотники у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей. Загалом знешкоджено 15 ворожих дронів.

"Частину ударних БпЛА ворог спрямував по прифронтових територіях, намагаючись уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти біля лінії фронту та державного кордону з РФ", — наголосили військові.  

Наслідки ворожих атак

На Київщині внаслідок нічної атаки дронів-камікадзе сталась пожежа на території одного з підприємств. Зокрема, за даними Київської обласної військової адміністрації, під час атаки на території регіону працювала протиповітряна оборона через падіння уламків БпЛА на території одного з підприємств виникла пожежа. Також були пошкоджені адміністративна будівля, ангар та ще три автомобілі.

пожежа на Київщині

Фото: Нацполіція

За попередніми даними, внаслідок нічної атаки жертв чи постраждалих серед цивільних немає.

Водночас у поліції Київської області розповіли, що пожежа виникла на території складських приміщень підприємства.

"Відомо, що через атаку ворога виникла пожежа одного зі складських приміщень. У іншому адміністративному приміщенні спеціалісти-криміналісти зафіксували загоряння покрівлі", — зазначили правоохоронці.

пожежа на Київщині

Фото: Нацполіція

У Миколаївській області цієї ночі внаслідок падіння уламків збитого російського дрона горів вантажний автомобіль. Так, Миколаївська обласна державна адміністрація повідомила, що внаслідок пожежі постраждав водій автівки.

"У ніч на 30 січня силами й засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено БпЛА типу Shahed-136/131. Внаслідок падіння уламків зайнявся вантажний автомобіль, пожежа була оперативно ліквідована. Водій отримав черепно-мозкову травму, стан наразі стабільний", — йдеться в повідомленні.

атака на Миколаївщину

Фото: ДСНС

На Дніпропетровщині один з "шахедів" поцілив у цивільну інфраструктуру в Криворізькому районі. Начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак заявив, що війська РФ вночі загалом спрямували два дрони-камікадзе на Криворіжжя.

"Вночі агресор спрямував БпЛА на Криворіжжя. Один "Шахед" оборонці з ПвК "Схід" збили. Інший поцілив по цивільній інфраструктурі. Виникла пожежа, яку рятувальники вже приборкали", — зазначив він.

обстріл Дніпропетровщини

Фото: Telegram-канал Сергія Лисака

Лисак додав, що Червоногригорівську громаду, що на Нікопольщині, ворог вночі обстріляв з артилерії. Там пошкоджений приватний будинок, три господарські споруди та авто.

"Всюди  без загиблих і постраждалих", — наголосив він.

На Харківщині росіяни випустили мінімум шість дронів по Чугуївському району. За інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, внаслідок обстрілу пошкоджене цивільне підприємство та приватні житлові будинки.

"Зазнали поранень чоловіки 52 та 61 року, перший — госпіталізований, стан середній. Другий отримав допомогу на місці", — наголосив Синєгубов.

обстріл Харківщини

Фото: Telegram-канал Олега Синєгубова

У Черкаській області ворожий "шахед" поцілив по закинутій споруді на Уманщині. Водночас, за словами начальника Черкаської ОВА Ігоря Табурця, ще один ударний БпЛА над Черкащиною був успішно знищений нашими захисниками. 

"В обох випадках без потерпілих", — зауважив Табурець.

В Херсонській області росіяни поцілили в агропідприємство, спричинивши пожежу. Крім того, ворожі дрони  поцілили  у житлові квартали населених пунктів області. Масштаби пошкоджень з'ясовуються.

Нагадаємо, у ніч на понеділок, 29 січня, ворог атакував Україну вісьмома ударними БпЛА типу Shahed-136/131. Сили оборони знищили всі безпілотники окупантів.

Окрім того, керівниця прес-центру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповіла, що Сили оборони Півдня України знищили чотири ударні безпілотники в Миколаївській області. За її словами, уламки збитих дронів пошкодили адміністративні будівлі, навчальний заклад і житлову забудову. На щастя, обійшлося без пожеж і постраждалих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.01.2024 08:59