Фото: ДСНС

ППО збила над Києвом понад два десятки ракет: нові подробиці обстрілу столиці (фото)

Вночі 2 вересня російській війська завдали чергового ракетного удару по  Києву. Удар був комбінований — крилатими та балістичними ракетами.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

"Крилаті ракети, (потенційно Х-101) найпевніше, були випущені близько третьої ночі з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Саратовської області, РФ. На Київ ці ракети заходили після складних маневрів, з південного напрямку", — зазначив він.

За словами посадовця, одночасно з підльотом до столиці крилатих ракет, ворог випустив по Києву і передмістю балістичні ракети KN-24/Іскандер-М та ударний дрон. Відтак, силами та засобами протиповітряної оборони в повітряному просторі столиці було знищено понад десяток крилатих ракет та близько десятка — балістичних, а також ударний безпілотник.

"Неймовірно велика кількість балістичних ракет одночасно", — зауважив начальник КМВА.

Внаслідок ракетного удару у Києві сталося падіння уламків в Голосіївському, Святошинському, Дніпровському та Шевченківському районах. Попередньо, є займання автомобілів та пошкодження нежитлових приміщень.

Водночас мер Києві Віталій Кличко додав, що станом на 06:25 до медиків за допомогою звернулися двоє дорослих — одного з них госпіталізували.

"Ліквідація наслідків ворожої атаки триває. Усі екстрені служби працюють на місцях", — резюмував Кличко.

Наслідки ворожої атаки

За даними ДСНС внаслідок рашистського обстрілу у трьох районах Києва спалахнули пожежі. Так, у Святошинському районі через падіння уламків ракети сталось загоряння чотирьох автомобілів, пожежу ліквідовано. За іншою адресою загорілася двоповерхова будівля складського приміщення. Рятувальники ліквідували займання на площі 700 квадратних метрів.

Крім того, вогнеборці ліквідували загоряння біля входу однієї зі станцій метро, на площі 20 квадратних метрів. Горів пункт приймання вторсировини.

Голосіївський район: сталось влучання уламків ракети в корпус котельні одного із закладів освіти. Пожежу на площі шість квадратних метрів ліквідовано.

У Шевченківському районі надзвичайники ліквідували загоряння на площі 400 квадратних метрів. Триває розбір конструкцій.

Нагадаємо, у ніч на понеділок, 2 вересня, російські окупанти знову атакували Україну ракетами. Ворожі цілі заходили з півночі Чернігівщини. Спершу крилаті ракети тримати курс на Київщину, а потім, за інформацією військових, змінили курс на Полтавщину. Пізніше було зафіксовано нові групи ракет на півночі Чернігівської області. Проте все ж основний удар прийшовся по столиці 

Також вночі 2 вересня війська країни-агресорки завдали ударів по Харкову. У місті спалахнула пожежа. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2024 07:22