Фото: соцмережі

Працевлаштування осіб з обмеженими можливостями: уряд запланував створення 10 тисяч робочих місць у 2024 році

В Україні у 2024 році планують створення 10 тисяч робочих місць для людей з інвалідністю. На це держава виділить 660 мільйонів гривень.

Про це повідомила очільниця Мінекономіки Юлія Свириденко, передає прес-служба відомства.

"На сьогодні ми, як держава, маємо сповідувати чітку філософію — наші громадяни або працюють, або захищають країну. Це питання нашої обороноздатності та економічної стійкості. Наше завдання — зробити так, щоб кожен, хто хоче працювати, мав таку можливість, зокрема, законодавчу, і не мав бар’єрів для реалізації такого прагнення", — пояснила чиновниця.

За словами Свириденко, серед пріоритетів уряду — вдосконалення трудового законодавства, усунення бар'єрів на робочому місці, зокрема, через обладнання таких місць спеціальними меблями, застосунками, необхідними для людей з інвалідністю, щоби вони могли почуватись комфортно та безпечно в робочому середовищі.

Очільниця Мінекономіки нагадала, що в серпні 2023 року уряд запровадив програму виплати компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. Згідно з нею, роботодавець може отримати від держави компенсацію за придбані для своїх співробітників з інвалідністю спеціальні меблі, обладнання, допоміжні засоби в розмірі до 100,5 тисяч гривень — для облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю І групи, до 67 тисяч гривень — для осіб з інвалідністю ІІ групи. За її словами, станом на сьогодні роботодавці вже отримали 41 компенсацію за облаштування робочих місць на понад два мільйони гривень. Середній рівень компенсації складає 55 тисяч грнивень 

"У наступному році держава зможе допомогти роботодавцям облаштувати щонайменше 10 тисяч робочих місць для людей з інвалідністю. Ми закладаємо на цю програму 660 мільйонів гривень. Тож закликаю бізнес скористатись нею та усунути бар’єри на робочому місці для своїх співробітників”, — заявила Свириденко.

Нагадаємо, в Україні з початку 2023 року покращується ситуація на ринку праці. У серпні рівень офіційного безробіття в Україні впав до чергового історичного мінімуму. У зв'язку з цим потреба роботодавців у працівниках зросла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.12.2023 17:14