Працюють на окупантів: суддям-зрадникам з Донеччини загрожує 15 років тюрми

Державне бюро розслідувань завершило спеціальне досудове розслідування стосовно двох колишніх суддів з Донецької області, які зараз працюють на окупантів. Обвинувальні акти направлено до суду.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

За даними правоохоронців, судді у 2014 році під час захоплення агресором населених пунктів Донецької області свідомо залишились на тимчасово окупованій території та підтримали загарбників. Жінки активно сприяли утворенню та функціонуванню фейкової "судової влади" на тимчасово захоплених територіях.

Наразі одна з обвинувачених, суддя Ленінського райсуду Донецької області, з 2015 року обіймає посаду судді "Буденновского межрайонного суда г. Донецка ДНР". Вона неодноразово брала участь у засіданнях фейкового суду. На сьогодні жінка перебуває у "відрядженні" в тимчасово окупованому Маріуполі для "налагодження" у місті роботи та функціонування так званої "судової системи" окупантів.

Інша фігурантка, екс-суддя одного з міських районних судів Донецької області, у 2016 році обійняла посаду у так званому "Верховному Суді ДНР", а вже у 2020 році увійшла до складу "судової палати по цивільних справах Верховного Суду" псевдореспубліки. Екс-суддя прийняла низку незаконних рішень відносно громадян України, українських громадських організацій, україномовних видань та навіть релігійних книг і брошур.

"Обидві судді обвинувачуються у державній зраді та участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна", — зазначили правоохоронці.

Нагадаємо, у Києві 23-річний киянин організував незаконну схему переправлення чоловіків призовного віку через державний кордонДля прикриття незаконної діяльності підозрюваний представлявся адвокатом одного зі столичних адвокатських об‘єднань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 23.06.2023 19:56