Віктор Орбан. Джерело: Getty Images \ Global Images Ukraine

Прагнення НАТО щодо перемоги над Росією помилкове, — Орбан

Очільник уряду Угорщини Віктор Орбан вважає прагнення країн-членів Північноатлантичного альянсу завдати поразки Росії у її війні з Україною помилковим. Будапешт не перешкоджатиме місії НАТО в Україні, але й не братиме в ній участь.

Про це стало відомо з традиційного інтерв'ю політика державному радіо, пише Telex.

За словами Орбана, його країна є одним з найлояльніших країн-членів НАТО. Він наголосив, що "31 з 32 країн-членів НАТО хочуть перемогти росіян", маючи на увазі усіх членів Альянсу, крім його держави.

"Позиція Угорщини полягає в тому, що це помилка. Навіть якщо це означає, що ми залишилися наодинці серед 32-х", — зазначив Орбан.

Політик додає, що перемога України у війні з Росією не є необхідною, проте, попри це, НАТО все ще "сприяє війні, в той час, як Будапешт виступає на боці миру". Також він наголосив, що не хоче, щоб територія Угорщини стала мішенню для російських військ. Водночас політик додав, що його уряд не перешкоджатиме місії Північноатлантичного альянсу в Україні, але й братиме в ній участі.

"Угорщину намагаються схилити на бік, згідно з яким "мир може бути вирішений війною", — заявив Орбан.

Нагадаємо, 14 червня на сайті найвищого судового органу Європейського Союзу було оприлюднено рішення стосовно штрафу, який наклали на Угорщину у розмірі 200 мільйонів євро. Йдеться про недотримання політики приймання біженців, яка прийнята в Євросоюзі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.06.2024 14:06