Віктор Орбан. Джерело: Getty Images \ Global Images Ukraine

Суд Євросоюзу оштрафував Угорщину на 200 млн євро: Орбан обурений

Суд Європейського Союзу одноразово оштрафував Угорщину на 200 мільйонів євро. Йдеться про недотримання політики приймання біженців, яка прийнята в Євросоюзі.

Про це свідчить рішення суду, оприлюднене на сайті найвищого судового органу Європейського Союзу.

Також Угорщина має сплачувати пеню в розмірі одного мільйона євро за кожен день протермінування невиконання рішення Європейського суду, доки угорська влада не приведе своє законодавство у відповідність до європейських стандартів.

У суді заявили, що йдеться про навмисне ухилення від застосування спільної політики ЄС в цілому, що є безпрецедентним і надзвичайно серйозним порушенням права Євросоюзу.

"Держава-член ЄС, нехтуючи принципом щирої співпраці, свідомо ухиляється від застосування спільної політики ЄС у сфері міжнародного захисту в цілому та правил міжнародного захисту, що стосуються виселення нелегальних громадян третіх країн. Така поведінка становить серйозну загрозу єдності права ЄС, що має надзвичайно серйозний вплив як на приватні інтереси, зокрема, на інтереси шукачів притулку, так і на суспільні інтереси. Зокрема, невиконання Угорщиною своїх зобов'язань має наслідком перекладання на інші держави-члени її відповідальності, у тому числі фінансової за забезпечення, відповідно до права ЄС, прийманні осіб, які звернулися за міжнародним захистом, розгляду їхніх заяв про надання притулку та серйозно підриває принцип солідарності та справедливого розподілу відповідальності між державами-членами ЄС", — йдеться у рішенні суду.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав "обурливим" штраф "за захист кордонів Євросоюзу".

"Складається враження, що нелегальні мігранти для брюссельських бюрократів важливіші за власних європейських громадян", — заявив Орбан.

Нагадаємо, 11 червня стало відомо, що Угорщину можуть виключити з оборонної ініціативи під назвою "Бухарестська дев'ятка". Це пов'язано з рішеннями угорської влади щодо блокування підтримки Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.06.2024 09:13