Джерело: Facebook-сторінка Володимира Зеленського

Правда про російський тероризм: Зеленський подякував авторам фільму "20 днів у Маріуполі"

Понад два роки тому Росія жорстоко атакувала Маріуполь. "20 днів у Маріуполі" — фільм, який показує правду про російський тероризм. На церемонії влучення премії "Оскар" його визнали найкращим документальним фільмом у світі.

На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський у відповідному дописі у своїх соціальних мережах.

"Дякую команді, яка працювала над цим фільмом і здобула таку важливу нагороду "Оскар", яка дає змогу голосно сказати про російську війну проти України. Дякую всім журналістам у світі, які розуміють важливість висвітлення правди про нашу боротьбу та розповідають її", — зазначив він.

За його словами, ми пам’ятаємо та ніколи не забудемо кожен день цієї війни, кожен день Маріуполя, його захисників і захисниць.

"Ми пам’ятаємо всіх, хто боровся заради міста. Пам’ятаємо та маємо звільнити з російського полону всіх оборонців Маріуполя й "Азовсталі", яких досі утримують у нелюдських умовах. Ми пам’ятаємо, що маємо перемогти російське зло, щоби відновити нормальне життя для всіх наших людей, для кожного нашого міста", — додав український президент.

Він подякував кожному та кожній, хто поширює правду про цю війну, про хоробрість наших людей і про біль нашого народу.

"Правда долає все. І я дякую кожному у світі, хто підтримує нашу державу, наших людей із перших днів цієї війни. Разом маємо захистити життя", — підсумував Володимир Зеленський.

Фрагмент нагородження авторів фільму "20 днів у Маріуполі" на церемонії "Оскара". Джерело: Facebook-сторінка Володимира Зеленського

Фрагмент нагородження авторів фільму "20 днів у Маріуполі" на церемонії "Оскара". Джерело: Facebook-сторінка Володимира Зеленського

Нагадаємо, що українська документальна стрічка "20 днів у Маріуполі", режисером якої є Мстислав Чернов, отримав "Оскар 2024" в номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм". Це перша кінонагорода для України за весь час проведення премії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 11.03.2024 14:16