Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Представилась військовим й брехала про поранення: студентка видурила у жінки на сайті знайомств понад 800 тис. грн

Курсантці одного із правоохоронних вищих навчальних закладів Дніпра повідомили про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах. За даними слідства, вона видурила у жінки на сайті знайомств понад 800 тисяч гривень, представляючись військовим, який отримав поранення.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Правоохоронці встановили, що дівчина зареєструвала фейкову анкету на сайті знайомств під чоловічим іменем, а фото вкрала зі сторінки справжньої людини в одній з соціальних мереж. 

"Познайомившись з іншою дівчиною, вона почала писати тій романтичні повідомлення від імені вигаданого хлопця. Потерпіла, не підозрюючи, хто насправді ховається за анкетою, дала свій номер телефону та почала активно переписуватися в месенджерах, а також періодично спілкуватися телефоном", — йдеться у повідомленні.

ДБР студентка з Дніпропетровщини

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Для того, аби жіночний голос залицяльника не видав обману, курсантка в телефонних розмовах пояснювала, що у дитинстві перенесла операцію на голосових зв’язках, тому так і розмовляє.

Згодом дівчина від імені "залицяльника" написала, що він буцімто потрапив до армії та перебуває у зоні бойових дій, через що найближчим часом зустрітися наживо не вийде, але пообіцяв періодично відправляти дівчині подарунки через свою племінницю.

"Так званою племінницею, яка частенько приносила подарунки, виявилася сама підозрювана", — зауважили правоохоронці.

Через деякий час так званий "залицяльник" повідомив, що потрапив поблизу Бахмута під ворожий  обстріл і отримав серйозне бойове поранення та почав просити гроші на операцію. Вважаючи чоловіка своїм хлопцем, потерпіла, позичила у знайомих та родичів понад 800 тисяч гривень та всі кошти відправила на рахунок шахрайки.

ДБР студентка з Дніпропетровщини

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

"Курсантці повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 190 КК України). Також судом їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше прикордонники викрили таксиста, який вивозив військовозобов'язаних українців до Румунії в об’їзд пунктів пропуску. Зазначається, що дистанційно діями ухилянтів та таксиста керував ще й організатор схеми. Вартість "поїздки" сягала дві тисячі євро із пасажира.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.01.2024 10:59