Фото: Офіс президента

"Представимо цілком конкретний план": Зеленський розповів про підготовку візиту до США

Українська сторона активно готується до візиту та низки перемовин у Сполучених Штатах Америки. Зокрема, триває підготовка до представлення плану перемоги.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

За словами очільника держави, у США він планує зустрітися з американським лідером Джо Байденом, представниками обох партій у Конгресі, а також із обома кандидатами в президенти Сполучених Штатів — Дональдом Трампом та Камалою Гарріс. 

"Ми в Україні завжди будемо вдячні Америці за підтримку нашої незалежності — за всю надану допомогу, щоб Україна вистояла в цій війні. І тепер ми представимо цілком конкретний план, як Україні в цій війні не просто вистояти, не просто тримати рівень спротиву, як зараз, але саме зараз посилитись — посилитись так, щоб реально наблизити справедливий мир, реально наблизити перемогу", — наголосив Зеленський.

Він зауважив, що Україна розраховує на підтримку США плану перемоги.

"І це справедливо. Бо коли один народ виграє битву за свою незалежність і дотримання міжнародного права, увесь світ виграє. Саме так має бути", — резюмував гарант.

Нагадаємо, 19 вересня стало відомо, що кандидати в президенти США Дональд Трамп і Камала Гарріс зустрінуться з Володимиром Зеленським наступного тижня. Трамп планує провести перемовини з українським президентом на полях засідання Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, Гарріс — готова до розмови у Вашингтоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2024 20:57