Фото: "Укроборонпром" / ілюстративне

Президент Еквадору підтвердив відмову передавати військову техніку для України

Президент Еквадору Даніель Нобоа підтвердив, що його країна не передаватиме Україні військову техніку, оскільки не хоче бути частиною збройного конфлікту.

Про це повідомляє CNN.

"Ми не хочемо передавати зброю", — сказав Нобоа в інтерв’ю CNN en Español, у якому він пояснив, що прийняв таке рішення, коли дізнався, що старе радянське військове обладнання, яке він сам раніше назвав "брухтом", використовувалося б у конфлікті. 

Він додав, що не хоче, аби Еквадор став частиною збройного конфлікту в Україні.

"На наш подив, США публічно повідомили, що ця зброя використовуватиметься у "збройному конфлікті" в Україні, а ми не хочемо бути частиною цього", — наголосив президент.

Нобоа зауважив, що Росія є третім за значенням торговельним партнером для його країни. Він додав, що вони не бажають порушувати жодні міжнародні угоди.

Раніше про небажання передавати військову техніку в Україну казала і канцлер Еквадору Габріела Зоммерфельд.

"Еквадор є частиною Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй, і, як член, ми сприяємо розв’язанню конфліктів, завжди поважаючи міжнародне право та мирне вирішення цих протиріч", — заявила посадовиця.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що США можуть отримати військову техніку від Еквадору, яку згодом Вашингтон відправить в Україну. У Росії агресивно відреагували на це рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.02.2024 13:30