Фото: росЗМІ

Президент Мексики відповів на прохання України про арешт Путіна у разі його візиту

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор відхилив запит України про арешт російського диктатора Володимира Путіна у разі його візиту до країни.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми не можемо цього зробити", — заявив він.

Мексиканський лідер зазначив, що "це не від нас залежить". Натомість причини свого рішення політик не пояснив.

Як відомо, Мексика запросила російського диктатора Володимира Путіна на інавгурацію обраного президента Клаудії Шейнбаум. Вона відбудеться 1 жовтня.

Після цього українська влада звернулася з проханням до Мексики затримати російського диктатора Володимира Путіна в разі його приїзду на інавгурацію президента країни Клаудії Шейнбаум. Крім того, у Європейському Союзі також звернулися до Мексики з аналогічним проханням.

Ордер на арешт Путіна: що відомо

Міжнародний кримінальний суд Гааги 17 березня 2023 року видав міжнародний ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Його, як і уповноважену з прав дитини Марію Львову-Бєлову, підозрюють у незаконній депортації українських дітей.

Тоді генеральний прокурор України Андрій Костін наголосив, що цей ордер означає, що Путін повинен бути заарештований за межами Росії в тих країнах, які ратифікували Римський статут, після чого диктатора повинні передати суду.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) офіційно визнала ордер на арешт Путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом.

Нагадаємо, 25 червня Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт колишнього міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу та начальника генштабу російської армії Валерія Герасимова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.08.2024 12:59