Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Нагода для арешту: в Євросоюзі відреагували на можливу поїздку Путіна до Мексики

У Європейському Союзі закликав Мексику заарештувати російського диктатора Володимира Путіна. Це можливо зробити, якщо він приїде на інавгурацію президента Клаудії Шейнбаум.

Про це заявив речник Єврокомісії Петер Стано в коментарі виданню Euractiv.

"Мексика є державою-учасницею Міжнародного кримінального суду з 2005 року, відповідно має юридичні зобов'язання, що випливають із цього. Тому ми віримо, що Мексика виконає свої зобов'язання як член Міжнародного кримінального суду", — зазначив він.

Стано нагадав, що Мексика взяла участь у саміті миру у Швейцарії, на якому досягнуто консенсусу стосовно необхідності припинення війни Росією. При цьому Мексика під час великої кількості голосувань ООН разом з іншими країнами засудила агресію Російської Федерації та закликала припинити її.

Але, за словами Стано, "Мексика, як і всі інші країни, має право розвивати свої міжнародні відносини відповідно до власних інтересів".

Як відомо, раніше українська влада звернулася з проханням до Мексики затримати російського диктатора Володимира Путіна в разі його приїзду на інавгурацію президента країни Клаудії Шейнбаум. Урочистий захід має відбутися 1 жовтня.

Нагадаємо, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель заявив напередодні четвертої річниці сфальсифікованих президентських виборів у Білорусі 9 серпня 2020 року, що ЄС продовжує засуджувати режим Олександра Лукашенка та закликає до звільнення всіх політичних в’язнів. До того ж у Європі пам’ятають, що Білорусь теж бере участь у війні проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.08.2024 19:29