Джо Байден. Джерело: Facebook

Президентські перегони у США: демократи-конгресмени підтримали участь Байдена у виборах

Демократи, які вийшли 9 липня із закритого засідання, на якому обговорювалося політичне майбутнє президента США Джо Байдена, висловили підтримку лідеру своєї партії. Це сталось наступного дня після того, як Білий дім зробив всебічний тиск з метою відобразити критику всередині його партії, хоча деякі недоброзичливці закликали до перезавантаження.

Про це йдеться в публікації The Hill.

На зустрічі, яка тривала близько двох годин, дебати були однобокими на користь збереження президента у списку кандидатів — динаміка, яка свідчить про те, що Байдену принаймні зараз вдалося не допустити, щоб повільне поширення окремих недоброзичливців переросло в повінь.

"Я відчуваю, що ми досягли поворотного моменту", — сказав після зустрічі конгресмен Стівен Лінч, який підтримує Байдена (демократ, Массачусетс). "Як сказав президент, я думаю, вчора, минуло 10, 11 днів або близько того з моменту дебатів, і настав час рухатися далі. І я думаю, що сьогодні там є набагато більше членів, ніж минулого тижня".

"Ми підтримуємо Байдена", — заявив конгресмен Джеймс Клайберн (демократ від Південної Каліфорнії), видний представник фракції чорношкірих конгресменів, яка активно підтримала Байдена після дебатів.

Голоси на підтримку Байдена говорять про те, що ситуація починає змінюватися на користь президента, який рішуче наполягає на тому, що його не витіснять з президентських перегонів через побоювання з приводу його віку, здоров'я і здатності перемогти колишнього президента Трампа в листопаді.

Серед найпомітніших коментарів були коментарі ветерана-представника Джерролда Надлера (демократа від Нью-Йорка), який на вихідних у приватній телефонній розмові з лідерами Палати представників висловив незгоду з тим, що Байден є кандидатом від його партії, але у публічних коментарях за межами зустрічі "співав" по-іншому.

"Чи маю побоювання, чи ні — це не має значення", — заявив Надлер журналістам перед зустріччю. "Він буде нашим кандидатом, і ми всі маємо його підтримати".

Це також може відображати труднощі, з якими зіткнуться демократи, намагаючись переконати Байдена, який переміг на праймеріз цього року та попередив про спроби еліти повалити його, вийти з перегонів. Демократи, які вважають, що Байден програє президентські перегони й стане тягарем для їхніх надій на перемогу в Палаті представників, мають мало інструментів, щоб вивести його з перегонів, окрім як переконати його, що це буде на благо їхньої партії та країни.

Нагадаємо, 4 липня стало відомо, що Байден пройшов медичне обстеження після невдалого виступу на дебатах із кандидатом у президенти Дональдом Трампом. Журналісти зазначали, що лікар Білого дому провів лише короткий огляд Байдена через симптоми застуди, які у нього зберігаються. Цей огляд не включав серйозних тестів.

Також Джо Байден заявив, що не зніматиме свою кандидатуру з майбутніх президентських виборів у Штатах. Він готовий перемагати Дональда Трампа в цій кампанії.

Водночас дані опитування Bloomberg News/Morning Consult свідчать про те, що чинний президент Джо Байден відстає від свого суперника від Республіканської партії Дональда Трампа лише на два пункти у ключових штатах, хоча троє з десяти демократів вважають, що йому слід залишити перегони.

Нещодавно президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден спробував припинити чвари серед демократів щодо своєї президентської кампанії, заявивши, що він сповнений рішучості залишитися в перегонах. Він також закликав незгодних припинити розмови про його виключення з виборчого бюлетеня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.07.2024 23:41