Скріншот з відео

Пригожин замахнувся на режим Путіна: у ISW повідомили деталі

Власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин підриває режим російського президента Володимира Путіна. Ще однією причиною стала не отримана нагорода "за захоплення Бахмута".

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Аналітики відзначають, що Пригожин, схоже, знову опосередковано підірвав авторитет і режим президента Росії Володимира Путіна. Ватажок терористів заявив про заборону російськими ЗМІ взагалі згадувати про "вагнерівців". Він сказав, що найближчим часом, від одного до трьох місяців, "народ почне чинити опір і ненавидіти бюрократів" і "російські чиновники змогли б насолоджуватися своєю історичною здатністю цензурувати російське суспільство, якби Росія не почала війну в Україні". 

Потім Пригожин перевів дискусію з розмови про неназваних російських чиновників на пряме звернення до однієї людини. Експерти зазначають, що коментарі Пригожина, ймовірно, спрямовані на Путіна, якого російські державні ЗМІ зазвичай зображають як лідера, який "щохвилини опікується невеликими інфраструктурними проєктами та життям простих росіян". Окрім цього, у звіті припускають: можливо, Пригожин робить нападки на Путіна за те, що російський диктатор не видав йому обіцяну нагороду "за захоплення Бахмута".

Нагадаємо, навколо міста Бахмут та на його околицях припинились активні бойові дії. Російські загарбники вирішили зосередитись на інтенсивності обстрілів.

Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що найманці приватної військової компанії "Вагнера" почали відхід з міста Бахмут. Вони можуть продовжити наступальні операції на фронті після відновлення сил.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомляли, що Збройні сили України проводять успішні контратаки в районі Бахмута. Саме тому російським військам може бути важко провести деблокування підрозділів ПВК "Вагнера".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.05.2023 08:19