Хресна хода на території Тернопільщини. Джерело: 0352.ua

Прихильники московської церкви влаштували хресну ходу, яку заборонила влада (відео)

Із понеділка, 19 серпня, з Кам'янця-Подільського, що на Хмельниччині, до Почаївської лаври (Тернопільська область) вирушила колона прихильників УПЦ МП. Вони влаштували хресну ходу, попри заборону влади на проведення масових зібрань.

Про це повідомив місцевий сайт 0352.ua.

"Спільний наказ Хмельницької ОВА та Хмельницького обласного ТЦК і СП: заборона проведення масових релігійних заходів від 16 до 25 серпня", — нагадали в Кам'янець-Подільській міській раді.

Однак 20 серпня в мережі з'явилися повідомлення про напружену ситуацію поблизу села Чемерівці Кам'янець-Подільського району. Там нібито для паломників заблокували рух.

Очільник Чемеровецької територіальної громади Олександр Собань зазначив журналістам, що напруженої ситуації не було. Вірянам УПЦ МП лише сказали йти в обхід, а не центром селища.

"Ми не пускаємо їх через центр Чемерівців останні п’ять років. У нас поряд є об'їзна дорога, й останні п’ять років вони нею проходили. Я не маю нічого проти Бога, але я проти російської церкви", — пояснив голова Чемеровецької територіальної громади Олександр Собань.

Нагадаємо, що в середу, 21 серпня, президент Володимир Зеленський провів розмову вселенським патріархом Варфоломієм. Вони обговорили ситуацію, яка склалася у зв’язку із забороною московської церкви в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.08.2024 17:49