Прикордонники отримають майже 25 мільйонів доларів допомоги від США

28 ГРУДНЯ 2021 15:22

Держприкордонслужба та Посольство США кілька тижнів тому підписали План спільних дій щодо реалізації Проєкту міжнародної технічної допомоги обсягом 20 мільйонів доларів США. Проєкт розпочнеться вже в січні і буде реалізований протягом року. Обсяг домовленого фінансування – 20 млн доларів США. Він сприятиме забезпеченню першочергових потреб прикордонних підрозділів.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДПСУ.

«Держприкордонслужба України спільно з відділом з правоохоронних питань Посольства США в Україні провели дуже важливу роботу для посилення спроможностей прикордонного відомства. Ми щиро вдячні нашим партнерам за допомогу в підвищенні потенціалу служби. Результатом нашої співпраці став новий Проєкт міжнародної технічної допомоги. Зважаючи на старі та нові виклики, він направлений на безпеку північного та східного кордонів України», - зазначив Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко.

«Сучасні засоби відеофіксації та безпілотні комплекси, індивідуальний захист прикордонників, а також забезпечення їх розташування в польових умовах, посилення транспортом та засобами зв’язку – це ті потреби, які ми узгодили з нашими стратегічними партнерами. Для якнайшвидшої реалізації Проєкту ми докладемо всіх зусиль і спільно оцінюватимемо ефективність», - наголосив Сергій Дейнеко.

Реципієнтами Проєкту виступають всі прикордонні загони, які виконують завданні на кордоні з Росією та Білоруссю.

«Це не єдиний новий приклад підтримки Держприкордонслужби Сполученими Штатами Америки. В рамках співробітництва з Державним Департаментом США за Програмою питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) днями також зареєстровано ще один Проєкт. За ним партнери допоможуть нам в розвитку інфраструктури кордону. Зокрема, це буде допомога в нарощенні можливостей відомства елементами, що використовуються в облаштуванні кордону та розбудові систем дистанційного спостереження. Обсяг фінансування погоджено у розмірі 4,5 мільйона доларів США», - відмітив керівник ДПСУ.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: В Альпах виявили гору, яка постійно коливається

Суспільство, 28.12.2021 15:22