Кордон України з Білоруссю. Скріншот із відео

Прикордонники показали, який вигляд має кордон із Білоруссю (відео)

Кордон України з Білоруссю постійно укріплюється, пункти пропуску закриті. До того ж вони заміновані, без провідника там пройти неможливо.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

"Охорона та посилення кордону з Білоруссю — щоденна робота зелених беретів", — йдеться в повідомленні.

За словами прикордонників, загроза повторного вторгнення з території Білорусі наразі низька, однак бути готовими до будь-яких сценаріїв — обов’язок прикордонників.

"Вони постійно працюють над укріпленням та облаштуванням додаткових позицій. Пункти пропуску з Білоруссю наразі також не працюють — все заміновано", — йдеться в повідомленні.

В одному з них прикордонник "Джипо" прослужив пів життя, а з початком повномасштабного вторгнення знову повернувся до лав прикордонників.

Нагадаємо, що, за інформацією Державної прикордонної служби України, білоруські громадяни беруть участь у війні проти України на боці Росії. На початку листопада українські захисники нещодавно взяли в полон 33-річного білоруса Максима Запеку. На відео, яке опублікували прикордонники, він зізнався, що погодився воювати проти України для того, щоби заробити грошей. Окупанти обіцяли йому, що він нібито займатиметься побутовими завданнями далеко від лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.11.2023 12:20