Фото: ДПСУ

Прикордонники попередили громадян про появу ведмедів біля кордону з Румунією

На українсько-румунському кордоні побільшало ведмедів. Багато гірських маршрутів залишаються закритими з міркувань безпеки. 

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, у суботу, 18 травня, прикордонний наряд помітив на залишках снігу сліди клишоногого та розкидані на місцевості речі.

Прикордонники наголошують, що ведмедів на гірських маршрутах поруч з українсько-румунським кордоном побільшало через недбалість людей, які залишають після себе у лісах харчі.

Ведмеді на кордоні

Фото: ДПСУ

"Хоч і більшість гірських маршрутів закриті, категорія охочих їх здолати все ж є. Туристи відправляються у високогірʼя, зазвичай розпланувавши подальше проживання за кордоном, тому й речей беруть з собою чимало. А коли ноші стає тяжче нести, їх просто кидають у лісі. Серед залишеного часто є їжа, що й стає причиною збільшення випадків появи диких звірів", — зазначають прикордонники. 

Ведмеді на кордоні

Фото: ДПСУ

У ДПСУ застерігають утриматись від відвідування закритих гірських маршрутів вздовж кордону, адже це може бути небезпечним для життя та здоров'я громадян.

Нагадаємо, що з 18 травня відбулися деякі зміни у правилах перетину кордону для військовозобов'язаних чоловіків. Зокрема, інспектори Державної прикордонної служби в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність військово-облікового документа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.05.2024 09:58