Призову підлягатимуть резервісти віком від 18 до 60 років: все про призов зараз

23 ЛЮТОГО 2022 11:14

Сьогодні, відповідно до наказу президента Володимира Зеленського, розпочався призов резервістів до Збройних сил України.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Facebook-сторінку Сухопутних військ ЗС України. 

Як зазначили, призову підлягатимуть резервісти віком від 18 до 60 років. Це будуть як офіцери так і рядовий сержантський склад.

Призов розпочнеться від сьогодні (23 лютого — ред.). Максимальний термін служби 1 рік.

"Резервісти оперативного резерву першої черги проходитимуть службу у тих військових частинах і за тим фахом, в яких вони проходили службу до цього та підписали контракт для проходження служби в оперативному резерві першої черги (ОР-1). Для прикладу: під час попередньої служби військовослужбовець був водієм-механіком у військовій частині А0000, тому призиватимуть його в цю ж частину, на цю ж військово облікову спеціальність", — ідеться у повідомленні.

Згідно закону України, за призваними резервістами зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітня плата. Відповідно до наказу президента України резервісти оперативного резерву першої черги мають самостійно з’явитись у свої військові частини або ТЦК та СП за телефонним дзвінком або отримавши повістку для явки у свій ТЦК.

Якщо резервіст через причини, передбачені законом, не може бути призваним, йому необхідно особисто надати підтверджуючі документи. За неявку чи ігнорування виклику передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність.

Резервісти першої черги оперативного резерву — це військовослужбовці, які звільняються зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві, та набули певної військової облікової спеціальності.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Через дії Путіна ринок акцій РФ обвалюється

Суспільство, 23.02.2022 11:14