Фото: РНБО

Проблема укриттів в Україні: Данілов припускає кадрові рішення

Ключовою темою засідання Ради нацбезпеки та оборони, яке пройде у п'ятницю, 23 червня,  буде питання щодо стану укриттів в Україні. На ньому можуть бути ухвалені кадрові рішення.

Таку заяву зробив секретар РНБО України Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

Чиновник наголосив, що після трагічної загибелі трьох людей в Києві, які не змогли потрапити в укриття, було дано завдання перевірити всі укриття на території нашої держави.

За словами Данілова, перевірка бомбосховищ уже відбулася. Результати розглянуть на засіданні РНБО: зі звітом виступлять міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та ще один неназваний міністр, який відповідав за перевірки.

"За результатами доповідей будуть ухвалені відповідні рішення. Я не виключаю, що можуть бути ухвалені й кадрові рішення з урахуванням чутливості питань, які розглядаються станом на сьогодні", — додав секретар РНБО.

Трагедія в Києві

У ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії: він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Підозрюваним обрали запобіжний захід. Вже 5 червня в Києві відбулася церемонія прощання із дев'ятирічною дівчинкою Вікторією Івашко та її мамою Ольгою. 

Після трагедії президент Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях.

Також повідомлялось, що у середу, 21 червня, Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку. Його підозрюють у службовій недбалості через загибель киян під зачиненим укриттям у Деснянському районі столиці.

Нагадаємо, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін опублікував фото сховищ у Києві, на яких видно саморобні ліжка на холодній бетонній підлозі, сміття та відсутність у приміщеннях вентиляції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.06.2023 21:25