Фото: Суспільне

Загибель киян під зачиненим укриттям: підозрюваному посадовцю КМДА обрали запобіжний захід

У середу, 21 червня, Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку. Його підозрюють у службовій недбалості через загибель киян під зачиненим укриттям у Деснянському районі столиці.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської прокуратури.

Зазначається, що суд у повному обсязі задовольнив клопотання прокуратури та обрав Ткачуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю. Строк дії ухвали — два місяці. 

На підозрюваного також поклали низку обов’язків:

  • прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою;
  • повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну місця свого проживання;
  • утриматися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними у вказаному кримінальному провадженні, за винятком участі у процесуальних діях;
  • здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон. 

Раніше ми писали, що прокуратура в межах кримінального провадження щодо загибелі та травмування людей через недопуск до укриття повідомила про підозру Ткачуку. Слідство встановило, що підозрюваний, перебуваючи з 2018 року на посаді директора Департаменту, ніс персональну відповідальність за організацію та результати роботи структурного підрозділу з реалізації державної політики у сфері цивільного захисту на території Києва. 

Трагедія в Києві

У ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії: він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Підозрюваним обрали запобіжний західВже 5 червня в Києві відбулася церемонія прощання із дев'ятирічною дівчинкою Вікторією Івашко та її мамою Ольгою. 

Після трагедії президент Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях. 

Нагадаємо, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін опублікував фото сховищ у Києві, на яких видно саморобні ліжка на холодній бетонній підлозі, сміття та відсутність у приміщеннях вентиляції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.06.2023 13:13