Фото: armyinform.com

Проходження військово-лікарської комісії стане швидшим та зручнішим: що зміниться

Проходження військово-лікарської комісії стане швидшим та зручнішим. Зокрема збільшується мережа ВЛК шляхом їх додаткового розгортання у цивільних закладах охорони здоров’я.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Зазначається, що буде окреме фінансування оплати послуг медичних працівників, яких залучено до проведення медоглядів з метою оцінки ступеня придатності до військової служби. Також впроваджуються е-черги запису на ВЛК, електронний документообіг між військовими частинами, ТЦК СП та закладами охорони здоров’я.

Ще одним нововведенням стане залучення закладів охорони здоров’я із системи Міноборони до роботи з ЕСОЗ. Заклади охорони здоров’я із системи Міноборони матимуть доступ до анамнезу людини, зокрема в електронній медичній картці;

За словами Маляр, будуть запроваджені сучасні підходи до обслуговування під час проходження ВЛК (доступний і зручний сервіс). Окрема увага приділятиметься інформаційній підтримці (гаряча лінія) та будуть впроваджені інформаційні продукти, які допоможуть військовослужбовцям отримати  допомогу.

"Зміни будуть поступовими. Процес передбачає внесення змін до низки нормативно-правових актів, технічних розробок і тестувань ресурсів", — додала Ганна Маляр.

Нагадаємо, 2 травня народні депутати підтримали низку важливих законопроектів, які стосуються спрощення роботи військово-лікарських комісій. У квітні Кабінет міністрів змінив порядок для роботодавців бронювання військовозобов’язаних. Нові правила діятимуть на час воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2023 14:53