Фото: Pixabay

Прокуратура Румунії розслідує проліт дронів над обʼєктом, де НАТО зводить найбільшу базу в Європі

У ніч з 15 на 16 квітня в Румунії над 57-ю військовою авіабазою фіксували проліт невідомих безпілотників. Військова прокуратура країни розпочала розслідування інциденту. 

Про це повідомляє румунська служба "Радіо Свобода".

За даними Військово-повітряних сил Румунії, персонал авіабази імені Михаїла Когелничану, яка розташована поблизу міста Констанца, повідомив про проліт трьох дронів. Їх спостерігали у проміжку між 22:30 та 00:30 за місцевим часом. Ці дрони описують як невеликі та найімовірніше комерційного типу. Літали БпЛА на низьких швидкостях та на невеликій висоті.

Як запевнив речник міністерства оборони Румунії Константин Спіну, безпілотники заглушили з допомогою електроніки, адже вони могли становити небезпеку для військового об'єкта. Командування 57-ї авіабази звернулося до Військової прокуратури, а військова частина зі свого боку ініціювала службову перевірку.

57-ма авіабаза імені Михаїла Когелничану є основою для спорудження найбільшої бази Північноатлантичного альянсу в Європі, на якій зможуть розміститися до 10 тисяч військових. Проект передбачає злітно-посадкові смуги, збройні платформи, ангари для військових літаків, а також цивільну інфраструктуру — школи, дитячі садки, магазини та лікарню. Вартість авіабази оцінюють у 2,5 мільярда євро.

Нагадаємо, у лютому через російську атаку на Одещину Румунія підіймала в небо винищувачі F-16В оборонному відомстві Румунії наголосили, що під час тривог не зафіксували жодного порушення свого повітряного простору.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.04.2024 09:48