Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Румунія заявила про зміцнення оборони на тлі атак Росії біля свого кордону

У середу, 21 лютого, Рада національної оборони Румунії на спеціальному засіданні погодила "заходи з посилення румунських збройних сил" в контексті російських атак на території України біля румунського кордону.

Про це повідомила прес-служба румунського президента.

Члени Ради національної оборони Румунії констатували, що країна користується підтримкою НАТО для захисту безпеки в Дунайському регіоні та на Чорноморському узбережжі, але вона "має супроводжуватись посиленням власних зусиль з посилення національної оборони".

"З цією метою члени Ради доручили вжити заходів зі зміцнення румунських збройних сил, зокрема шляхом забезпечення належної правової бази, яка би відповідала оборонним потребам Румунії в нинішньому контексті", — йдеться в повідомленні.

Також румунська влада вирішила продовжувати дипломатичні кроки для припинення воєнної агресії Росії та надання багатовимірної підтримки Україні.

"Румунія продовжить працювати з союзниками над забезпеченням надійних і ефективних сил стримування й оборони НАТО, збільшенням присутності Альянсу в нашій країні, а також підтримкою вразливих партнерів у регіоні, зокрема Республіки Молдова", — додали в прес-службі президента Румунії.

Нагадаємо, на початку лютого голова Генерального штабу Збройних сил Румунії Георгіца Влад заявив, що його країна має бути готова до потенційної війни з Росією. Посадовець наголосив, що населення Румунії, як і все населення Європейського Союзу і загалом країн Європи, повинно вжити відповідних заходів і посилювати готовність до можливого конфлікту з Російською Федерацією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.02.2024 21:59