Раян Раут / скріншот з відео

Прокурори винесли обвинувачення чоловіку, який нібито хотів стріляти у Трампа

Чоловік, підозрюваний у замаху на життя Дональда Трампа, 16 вересня постав перед федеральним судом. Йому були пред'явлені звинувачення у скоєнні двох злочинів із застосуванням вогнепальної зброї за день після того, як її помітили з гвинтівкою у кущах на полі для гольфу колишнього президента США у Флориді.

Про це повідомляє Reuters.

Ймовірно, підозрюваному 58-річному Раяну Рауту будуть пред'явлені й інші звинувачення, однак початкові звинувачення — зберігання вогнепальної зброї як засудженого злочинця та зберігання вогнепальної зброї зі стертим серійним номером, за даними міністерства юстиції США, — дозволять владі залишити її під вартою, доки триває розслідування.

Раут уже з'явився в залі федерального суду у Вест-Палм-Біч, що у штаті Флорида, де стався інцидент зі стріляниною.

Нагадаємо, 15 вересня кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп перебував неподалік від місця, де сталася стрілянина. Зараз він перебуває в безпеці.

Зауважимо, що в липні у Дональда Трампа стріляли на мітингу в Пенсильванії. Під час того інциденту Трамп отримав поранення вуха, також загинув один з учасників мітингу. Стрільця, 20-річного Томаса Метью Крукса, вбили на місці агенти Секретної служби США. Розслідування замаху досі триває.

Згідно з опитуваннями, які оприлюднили 12 вересня, віце-президентка США Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа на п’ять відсоткових пунктів — 47% проти 42% — за менш як два місяці до президентських виборів. Такі цифри зафіксували на загальнонаціональному рівні.

Як зазначає керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко Кремль використає черговий "замах" на Дональда Трампа проти України в інформаційному полі. Він наголосив, що цей інцидент вже стає темою для російської пропаганди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.09.2024 19:21