Дональд Трамп. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Як Москва може використати стрілянину поблизу Трампа проти України: пояснення ЦПД

У неділю, 15 вересня, кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп перебував неподалік від місця, де сталася стрілянина. Зокрема, Кремль використає черговий "замах" на Трампа проти України в інформаційному полі.

Про це на своєму Telegram-каналі повідомив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко. Він наголосив, що цей інцидент вже стає темою для російської пропаганди.

Коваленко зауважив, що росіяни й надалі поширюватимуть низку конспірологічних теорій про "український слід" в інциденті зі стріляниною поблизу місця, де перебував кандидат у президенти США.

"У Флориді неподалік гольф-клубу, де перебував Дональд Трамп, затримали 58-річного громадянина США Раяна Веслі Рута. Його підозрюють у підготовці замаху на кандидата у президенти США, що є однією з версій ФБР", — зауважив він.

Також Коваленко додав, що ЗМІ акцентували на тому, що Рут підтримував Україну, полк "Азов", неодноразово відвідував Київ. Коваленко наголошує, що інформація про "український слід" у цій справі є брехнею та зауважив, що інформаційне протистояння — частина війни.

Зауважимо, що в липні у Дональда Трампа стріляли на мітингу в Пенсильванії. Під час того інциденту Трамп отримав поранення вуха, також загинув один з учасників мітингу. Стрільця, 20-річного Томаса Метью Крукса, вбили на місці агенти Секретної служби США. Розслідування замаху досі триває.

Нагадаємо, що, згідно з опитуваннями, які оприлюднили 12 вересня, віце-президентка США Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа на п’ять відсоткових пунктів — 47% проти 42% — за менш як два місяці до президентських виборів. Такі цифри зафіксували на загальнонаціональному рівні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.09.2024 12:46