Фото: Офіс президента

Промисловість набирає оборотів: скільки снарядів ЄС готовий надати Україні

Європейський Союз підготував для передачі в Україну 700 тисяч артилерійських боєприпасів. Водночас європейська промисловість продовжує набирати обороти.

Про це у п'ятницю, 30 серпня, перед зустріччю міністрів оборони країн ЄС повідомив головний європейський дипломат Жозеп Боррель.

"Ми зараз на рівні приблизно 700 тисячі снарядів 155-мм калібру. Ми ще не на цільовому показнику, але Захід нарощує можливості", — наголосив він.

За його словами, промисловість країн Євросоюзу перебуває наразі у процесі нарощування потужностей, тому виробництво боєприпасів продовжується. Зокрема, Боррель зауважив, що країни Євросоюзу не хочуть вступати у війну з РФ, а лише допомогти Україні у боротьбі з агресією Москви.

"Я хочу наполягати на тому, що ми будемо підтримувати Україну, ми передбачаємо можливість націлювання на території Росії", — додав посадовець.

Водночас він зазначив, що відправлення до України військових інструкторів не є нагальним питанням. Проте він наголосив, що наразі йде обговорення створення координаційного центру в Україні. Також він відзначив, що Євросоюз запланував збільшити кількість українських військових, яких будуть навчати у Європі. За мету поставлено підготувати 60 тисяч бійців.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки, завод, який виробляє артилерійські снаряди для потреб України, наростив потужності на 50%. Незабаром підприємство планує ввести в експлуатацію додаткові потужності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2024 12:54