Фото ілюстративне. Джерело: armyinform.com.ua

Прем’єр Чехії розповів про постійне постачання боєприпасів в Україну та пояснив, чому не очікує значних змін на полі бою

Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала розповів, що Україна отримує десятки тисяч боєприпасів щомісяця. Але при цьому він заявив, що не варто очікувати значних змін на полі бою.

Про це повідомляє чеське видання Novinky, яке цитує висловлювання чеського прем’єр-міністра під час зустрічі з послами.

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення Росії Чехії вдалося надати Україні два мільйони одиниць боєприпасів великого калібру та 22 мільйони одиниць боєприпасів середнього калібру. Чеський прем’єр назвав ці цифри в контексті чеської ініціативи щодо боєприпасів, до якої долучилася низка країн.

"Наразі ми постачаємо Україні десятки тисяч одиниць боєприпасів великого калібру щомісяця", — наголосив Фіала.

При цьому він особливо відзначив, що забезпечується безпека всіх учасників процесу.

Раніше з’являлася інформація, що чеська ініціатива здатна забезпечити для ЗСУ від 50 до 100 тисяч снарядів великого калібру на місяць. А до кінця року їхня загальна кількість має сягнути пів мільйона.

Фіала також акцентував, що Росія й надалі зосереджуватиметься на підриві критичної та цивільної інфраструктури України, а також на спробах створити хаос у світі.

"Ми не очікуємо якихось значних змін на полі бою, хоча, звичайно, нинішні маневри українських військ на російській території є певною символічною зміною. Але фактично ми змушені визнати, що очікувати на серйозний перелом у війні зараз не доводиться", — додав він.

Чеський прем’єр наголосив, що кремлівський диктатор Володимир Путін не втрачає волю до завоювань, а також додав, що в чеських позиціях нічого не змінилося: багатостороння підтримка України та стримування агресора, як і раніше, в інтересах Чехії.

Він зауважив, що ширша мета допомоги Україні полягає в тому, щоб якомога більше зберегти країну функціональною та стабільною, забезпечити якнайшвидше післявоєнне відновлення та поступове наближення до європейських стандартів, що полегшить її майбутню інтеграцію в західні організації.

Нагадаємо, що з початку року Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації близько 70 зразків боєприпасів для безпілотників. Зокрема, близько 20 нових боєприпасів для дронів кодифіковано та допущено до експлуатації в липні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.08.2024 15:18