Марі Ле Пен / скріншот з відео

Пропутінська лідерка французької партії несподівано підтримала Україну (відео)

Лідер французької партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен, яка здебільшого дотримувалася проросійських поглядів, несподівано підтримала Україну у війні з Російською Федерацією.

Відповідну заяву Ле Пен зробила під час виступу в Національній асамблеї та оприлюднила відео у соцмережі Х.

"Українській нації ми зобов'язані висловити нашу повагу і нашу підтримку. Напавши на Україну, РФ спровокувала війну на порозі ЄС і найдраматичнішу за останні 20 років геополітичну кризу", — заявила Ле Пен.

За словами Ле Пен, війна Росії проти України "неминуче закінчиться переговорами", а мета Франції та її союзників має полягати в тому, щоб, "коли прийде час, Україна опинилася в найбільш сприятливій ситуації для відновлення своєї територіальної цілісності".

Варто зазначити, що Марін Ле Пен та її однопартійці утрималися від голосування за Угоду про безпеку, укладеної між Києвом та Парижем у лютому 2024 року.

Раніше Марін Ле Пен заявляла, якщо Україна переможе у війні з Росією, то це може означати початок Третьої світової війни. Сторонам необхідно сісти за стіл переговорів.

Нагадаємо, що у квітні 2022 року чинний президент Франції Еммануель Макрон переміг у другому турі президентських виборів, випередивши свою суперницю Марін Ле Пен на 17,1%. Макрон набрав 58,55% голосів виборців, а за Ле Пен проголосувало 41,45% французів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.03.2024 05:31