Валерій Залужний. Джерело: Офіс президента України

"Прослушка" в Залужного: з’явилися нові подробиці скандалу

Прослуховувальний пристрій у головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного знайшли на командному пункті. Також "прослушку" виявили й в одного з його помічників.

Про це повідомив військовий оглядач Юрій Бутусов на своїй Facebook-сторінці. Він посилається на джерела, близькі до спецслужб.

"Під робочим столом в одному з кабінетів, яким користується головнокомандувач ЗСУ Залужний, під час підготовки до переміщення на нове місце розташування виявили мікрофон прослуховувальною пристрою. Мікрофон саморобного виробництва. На теперішній момент не виявлений канал зв’язку та пристрій для запису та збереження інформації. Після виявлення мікрофона провели огляд і в інших приміщеннях штабу", — зазначив він.

Окрім того, за даними джерел, мікрофон також виявлений у кабінеті особистого помічника Залужного — Костянтина Бушуєва. Зараз Служба безпеки проводить слідчі дії.

За словами Бутусова, весь персонал, який мав доступ до кабінетів штабу, проходить поліграф. Чи відбувся витік інформації та що саме могло стати предметом витоку — доведеться встановити слідству.

Нагадаємо, що в неділю, 17 грудня, стало відомо, що у приміщенні, де працює головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, знайшли підслуховувальний пристрій. За цим фактом Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження. У СБУ наголосили, що техніку виявили не безпосередньо в кабінеті Валерія Залужного, а в одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватися ним для роботи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.12.2023 09:36