Фото: ілюстративне Джерело: "Слово і діло"

Протягом місяця окупанти здійснили понад 1900 обстрілів прикордонних територій України, — ДПСУ

З початку 2024 року російські загарбники здійснили понад 1900 обстрілів прикордонних територій Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Ми — Україна".

"Щоденно країна-терорист продовжує обстрілювати територію України в межах Чернігівської, Сумської, Харківської області",  заявив він.

За його словами, з початку цього року, "фактично майже за місяць, нашими нарядами зафіксовано понад 1900 обстрілів, які здійснила Росія зі своєї території".

"Застосовує вона (армія РФ — ред.) різноманітне озброєння: артилерію, міномети, але також є інші засоби, включно з авіацією", — зазначив речник ДПСУ.

Демченко проінформував, що найбільше ворожих розвідувально-диверсійних груп фіксують на Сумщині. Також досить велика кількість ДРГ є на Харківщині. Водночас менше спроб заходу російських диверсантів фіксують у Чернігівській області, хоча "торік, особливо на початку року, цей напрямок був найактивнішим". 

Нагадаємо, 27 січня ворожа розвідувально-диверсійна група розстріляла брата та сестру з Хотінської громади. Вони проживали у селі Андріївка на Сумщині, що розташоване у п'ятикілометровій прикордонній зоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.01.2024 20:41