Фото: росЗМІ

Путін цього тижня здійснить візити до КНДР та В'єтнаму

Цього тижня російський диктатор Володимир Путін здійснить одразу два закордонні візити. Зокрема, він побуває у Північній Кореї та В'єтнамі.

Про це йдеться на офіційній сторінці Кремля у Telegram.

"На запрошення Голови Державних справ КНДР Кім Чен Ина Володимир Путін 18-19 червня відвідає з дружнім державним візитом Корейську Народно-Демократичну Республіку", — йдеться у повідомленні.

Деталей та порядку денного візиту до Північної Кореї поки не розголошується. 

Водночас у Кремлі наголосили, що одразу після візиту до КНДР Путін поїде до В'єтнаму. Очікується, що за підсумками переговорів Путіна у В'єтнамі планується ухвалити спільну заяву і підписати низку двосторонніх документів.

"Під час візиту Путіна до В'єтнаму заплановано обговорити розвиток партнерства Москви і Ханоя, питання міжнародного та регіонального порядку денного", — повідомили у прес-службі Кремля.

Водночас у Reuters зауважили, що Путін їде у В'єтнам після того, як Ханой ухилився від участі в мирному саміті щодо України в Швейцарії і відправив свого заступника міністра закордонних справ на зустріч БРІКС в Росії.

Також, за даними журналістів, на поїздку Путіна до В'єтнаму відреагували у Сполучених Штатах Америки. Зокрема, Америка обурена рішенням Ханою приймати у себе російського диктатора.

"Жодна країна не повинна надавати Путіну платформу для просування його агресивної війни або іншим чином дозволяти йому нормалізувати свої звірства... Якщо він зможе вільно подорожувати, це може нормалізувати кричущі порушення Росією міжнародного права", — заявив представник посольства США в Ханої в інтерв'ю агентству Reuters.

Нагадаємо, раніше президент Швейцарії Віола Амхерд заявила, що Володимир Путін може взяти учать у наступному Глобальному саміті миру попри ордер на арешт, який був виданий Міжнародним кримінальним судом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.06.2024 17:35