Фото: Офіс президента

Путін досі не полишає надії окупувати Київ, — Зеленський

Російський диктатор Володимир Путін не полишив надій окупувати Київ. І це не дивлячись на те, що вже рік триває війна.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський, передає BBC.

"Гадаю, президент Путін досі хоче окупувати Київ. Але їхні ідеї, місія і надія стосуються всієї України. Щоб ми втратили свою незалежність і свій суверенітет. І тому, гадаю, всі зрозуміли: якщо ви не можете окупувати столицю, якщо ви не можете окупувати Київ, ви не можете окупувати Україну", — повідомив гарант.

Крім того, очільник держави зауважив, що російська армія вже не така сильна, як була. І навіть в кращий формі вона не змогла захопити українську столицю.

Нагадаємо, у п’ятницю, 24 лютого, минає рік повномасштабного вторгнення Росії на територію України. За цей час Кремль не зміг досягти своїх цілей, однак ЗСУ невпинно перемагають на полі бою. Головні 10 перемог України за цей рік опублікувала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зауважимо, за даними голови української розвідки Кирила Буданова, Росія планує ракетний удар до річниці вторгнення в Україну. Однак він буде невеликим — такі росіяни здійснювали вже десятки разів. Буданов пояснив, що для росіян 23 та 24 лютого — дві сакральні дати. Водночас він запевняє, що обстріли, які готує РФ, Україна переживала уже понад 20 разів.

До того ж міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував, що до річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну на державу-агресора очікує новий раунд санкцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.02.2023 21:59