Фото: "Вікіпедія"

Путін і Сі Цзіньпін припускають, що переговори між Україною та РФ відбудуться до 2024 року, — Орбан

Російський диктатор Володимир Путін та лідер Китаю Сі Цзіньпін вважають, що мирні переговори між Україною та РФ можуть відбутися вже до кінця цього року.

Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у листі до очільників ЄС та країн-членів, у яких він описав результати своїх візитів до Києва, Москви та Пекіна, передає видання El Pais.

Зокрема, угорський прем'єр наголосив, що ЄС має комунікувати з Китаєм, щоб підготуватися до майбутнього мирного діалогу, у якому Пекін бачить себе як "чесного посередника".

"Голова Сі бачить політику Китаю як політику миру, в той час, як політика США і Європи — це політика війни, в якій Європа автоматично слідує американській лінії", — написав Орбан.

Він додав, що для кремлівського диктатора і досі актуальні мирні пропозиції весни 2022 року.

"Згідно з планом, Кримський півострів залишався б під російською окупацією, але без українського визнання, Київ відмовився б від членства в НАТО, було б встановлено обмеження на чисельність і можливості українських Збройних сил, а кілька західних країн надали б гарантії безпеки та допомогу Україні, яка вже була б нейтральною країною, в разі нападу", — йдеться у повідомленні.

Також, на думку Орбана, Європа повинна "запустити" мирну ініціативу, не чекаючи на США та зазначає, що наступні два місяці на лінії фронту в Україні будуть "більш драматичними, ніж будь-коли".

"Виходячи з моїх розмов, я вважаю, що зараз є більше шансів, що всі можливі пропозиції щодо припинення вогню і дорожньої карти для мирних переговорів будуть позитивно сприйняті… Політичне лідерство, що надається США, обмежене через виборчу кампанію. Тому ми не можемо очікувати, що в найближчі місяці вони висунуть якусь подібну пропозицію", — наголосив Орбан у своєму листі.

Як відомо, раніше прем'єр-міністр Угорщини надіслав таємного листа на адресу голови Європейської ради Шарля Мішеля. Там він зазначив, що російський диктатор Володимир Путін упевнений у поразці України. Він ретельно підраховує втрати українських сил на полі бою та вважає, що час працює на користь Росії.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що між Україною та Російською Федерацією не може бути жодного посередництва, крім консолідованих зусиль сильних держав світу, які здатні змусити очільника Кремля Володимира Путіна припинити війну. Це дає відповідь на запитання щодо "миротворчих ініціатив" прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.07.2024 17:45