Фото: росЗМІ

"Путін не зможе пережити Захід": у Держдепі виступили зі зверненням до Конгресу США

Конгрес Сполучених Штатів Америки має вже зараз довести, що ставка російського диктатора Володимира Путіна на слабкий Захід була помилковою. Глава Кремля не зможе пережити цивілізований світ, попри усі сподівання президента РФ.

Таку заяву під час брифінгу 14 грудня зробив речник Держдепу Метью Міллер, пише "Радіо Свобода".

"Володимир Путін зробив ставку на те, що він зможе пережити Захід і що Захід ослабне, припинить підтримувати Україну, і що Росія все ще буде готова воювати, і він просто мав пережити нас. Ми це говорили з самого початку, що це була його оцінка", — йдеться у повідомленні.

Міллер також наголосив, чинна адміністрація чітко дала зрозуміти, що вважає цю ставку неправильною.

"І ми віримо, що він (Путін, — ред.) не переживе Захід і не переживе Сполучених Штатів Америки. І тепер Конгрес Сполучених Штатів має довести, що ця ставка помилкова", — зазначив чиновник.

Представник Держдепу США також підкреслив, що Путін під час своєї прес-конференції 14 грудня підтвердив, що, попри втрати Росії й руйнування її економіки, міжнародну ізоляцію країни, його цілі війни жодним чином не змінилися.

"Він все ще хоче завоювати Україну, і ні від чого, що він мав на меті, він не відмовився, попри те, що його армія була відкинута від початкових цілей, всупереч тому, як я вже сказав, вони зазнали безліч поразок на полі битви. У нього все ті ж військові цілі, які він мав із самого початку", — додав Метью Міллер.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін у четвер, 14 грудня, під час виступу перед росіянами за підсумками року вкотре заявив, що росіяни та українці — це "братські народи". Також Путін він сказав, що "Одеса — російське місто".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.12.2023 18:57